Cortijo Valavero
Alcornocal de Lķjar
18614 Lķjar, Granada
AndalusiŽ - Spanje
www.cortijovalavero.com
Locatie9,6
Service10,0
Comfort9,9
Hygiene10,0
Prijs/Kwaliteit9,8
Totaal9,8
Gebaseerd op 96 beoordelingen
Dit zijn beoordelingen van gasten, gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun verblijf !!
Patrick Breyne
BelgiŽ
19/01/2017
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2016
10,0
Soms kom je "thuis" bij iemand die je nog nooit gezien hebt.
Zelden heeft je partner datzelfde gevoel
Haast nooit overvalt je hele gezin (kinderen 8, 13) hetzelfde gevoel.

Cortijo Valavero did it all - to all of us !!
Beetje afgelegen maar dat gaf Cortijo Valavero voor ons net dat tikkeltje extra
Timmerman-Wauters
BelgiŽ
31/05/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2015
10,0
Rustige omgeving en prachtig wandelgebied. Uitstekende keuken. Supervriendelijke gastvrouw ťn gastheer. Kraaknette kamers.
Grotere steden zoals Motril, Granada en SalobreŮa zijn binnen 1/2 tot 1 uur bereikbaar. Gezellige sfeer. Eenmaal geweest raak je besmet...
Niet ideaal voor wie 's avonds langs winkelstraatjes wil floreren of op restaurant wil gaan, je moet minstens 1/2 uur rijden.
Van Bulck Ferdinand
BelgiŽ
01/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2015
10,0
Kris en Greet
BelgiŽ
02/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2015
9,6
Het is geen plekje dat je iemand die vlug wagenziek is moet aanbevelen, de weg er naar toe is wat stijl, bochtig en het laatste stukje is ....hoe zal ik het noemen.....avontuurlijk. Maar na enkele keren stuur je moeiteloos naar boven en beneden. Als je geen hondenliefhebber bent of liever geen poezen in je buurt hebt....tja, dan is dat vooral jammer voor jou. Vanessa haar dieren zijn schatten ! De B&B is een parel. Bijzondere ligging, een prachtig terras met gezellige zithoekjes, gedecoreerd met mooie bloemen, bomen en planten. Jorge, de man des huizes onderhoudt dagelijks alles wat aandacht en zorg nodig heeft. Het zwembad ligt de ganse dag in de zon, maar er is gezorgd voor schaduwplekjes. De kamer en badkamer zijn mooi en comfortabel en worden dagelijks zeer netjes gepoetst. 's Morgens kan je douchen met het raam open terwijl de ochtendzon op je gezicht schijnt. Zalig !En dan is er Vanessa, een topvrouw ! Enig in alle betekenissen van het woord. Rechttoe, rechtaan , I love it ! Ze is gastvrij en bijzonder behulpzaam, kan ontzettend lekker koken. Ze serveert er "eten met een verhaal", heel leuk en bovendien is haar kookkunst een streling voor al je zintuigen. s' Nachts droom ik nu van ongrijpbaar versgebakken brood dat voorbij vliegt , ambachtelijk geroosterde amandelen, zelfgemaakte confituur, typisch en smaakvol vers fruit, Spaanse vleesjes en kaas. In Cortijo Valavero ligt het 's morgens allemaal voor je klaar! Vanessa geeft je ook graag goeie tips om de streek te ontdekken . Ze houdt het weerbericht up to date zodat je eventueel je uitstapjes kan aanpassen ! Kortom....B&B Valavero is een absolute aanrader ! Ze staat bovenaan in onze B&B Top 10 !
lang moeten zoeken, ook in alle hoeken.
héééééél lang nagedacht, maar alles is er zo zalig, zoet en zacht .
Maar terug thuis zit ik hier te snikken,
't is verdorie serieus afkicken !!!
Alexandra De Jonge
BelgiŽ
07/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2015
9,8
Inspirerende en innemende gastvrouw waarbij je je als bezoeker direct thuis voelt.
Aangename kamers, heerlijk ontbijt met authentieke zelfgekweekt fruit, en zeer verzorgde diners.
Mooie omgeving met verschillende mooie wandelmogelijkheden. Het verveelt daar geen moment.
willem
Nederland
09/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2015
10,0
Super mooie B&B, met zeet attente en lieve gastvrouw en gastheer. Zeer goed eten en schone kamers. Het gebied rondom de B&B leent zich uitstekend voor wandelen. Kortom wat is er nog meer te wensen voor een mooie vakantie.
niets
smet mia
BelgiŽ
15/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2015
9,8
te veel om op te noemen ( maar toch vooral de persoonlijke aanpak en gastrvijheid )
Bewijs hiervan is dat we steeds terug komen :)
lieve,johan,hanne,simon
BelgiŽ
31/05/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2015
10,0
Dit is de ideale plek om even aan de ratrace te ontsnappen.We waren al in meerdere kleinschalige luxe hotels maar deze combinatie van rust,stilte,luxe,lekker eten,hulp bij uitstappen en gastvrijheid hebben we nog nergens gevonden!!Of je nu wandelaar,zonneklopper of uitstapjes toerist bent,je komt hier aan je trekken.En over de suoerlatieven over de keuken die je elders kan lezen,kan ik alleen maar zeggen:het is allemaal waar!!Kortom:slow travel met slow food in een groot vat van gastvrijheid!!
Kan er geen bedenken:het beruchte 'toegangsweggetje' valt echt wel mee..
Koen en Lieve
BelgiŽ
31/05/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2015
9,8
Onevenaarbaar op alle vlakken. De gastvrouw zorgt ervoor dat je vakantie iets speciaals wordt!
Zelfs met de grootste moeite niet te vinden.
Lamont Ninon
BelgiŽ
03/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2015
9,6
Zeer rustig!!!
Jan D'haeze
BelgiŽ
16/06/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2015
10,0
Proficiat aan Vanessa en Jorge om ieder jaar terug positief de mensen te ontvangen; vroeger gingen wij nooit ofte nimmer twee maal naar een zelfde bestemming, nu denken we om iťder jaar hier te komen : een innemende en lieve gastvrouw, schitterende keuken, fantastische ligging, rust wanneer je dat wil, een babbel wanneer je dat wil. De ligging wordt door velen negatief beoordeeld maar hierin schuilt de charme van deze B&B, wťg van de wereld...Doe zo verder en hopelijk zal er steeds "plaats" zijn voor ons in de toekomst !
Voor déze B&B is deze rubriek overbodig !
David De Clercq
BelgiŽ
31/05/2015
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Januari 2015
10,0
Elke Meganck
BelgiŽ
03/06/2014
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2014
10,0
Dit is echt ťťn van de beste B&B's die we ooit bezochten, en dat waren er al heel wat overal ter wereld. Hier weet men wat gastvrijheid is, van s'morgens tot s'avonds is er pure verwennerij! Van een heerlijk ontbijt tot een geweldig diner! Je voelt je er onmiddellijk thuis, de kamers zijn top, de,tuin is ook echt prachtig en goed onderhouden (dagelijks!), er zijn echt goeie wijnen te verkrijgen en Vanessa kan heel lekker koken, bovendien krijg je de recepten mee naar huis waardoor je van je vakantie kan nagenieten thuis. Vanessa heeft ons echt geÔnspireerd. We bakken nu ons eigen brood, maken onze eigen yoghurt en confituur. En het is allemaal zo veel beter dan wat je in de winkel koopt! We vergeten dit bezoek nooit meer en hopen snel terug te kunnen gaan!
Dat je naar huis moet...ik was er liever nog wat gebleven...
Jaap Kooij
Nederland
26/04/2014
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2014
10,0
Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen. Werkelijk alles is hier super goed, uitgebreid en vers ontbijt, schone kamer, prima bedden en fijne sfeer! Dank Vanessa en Jorge
Rudy Boulangier
BelgiŽ
15/09/2013
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2013
9,6
Heerlijk en uitgebreid ontbijt. Alles vers.
Fantastisch dinner, een echte aanrader.
Aangename en ontspannende sfeer. We waren echt "in the middle of nowere"
vanessa, nogmaals bedankt voor de fantastische week die we bij lullie mochten doorbrengen.
0
janssens danny
BelgiŽ
30/07/2013
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2013
10,0
als je echt wil ontstressen en je thuis voelen is er maar 1 adres en dat is bij cortijo valavero.bij vanessa zal je als herboren terug naar huis gaan met jammer genoeg wat enkele kilootjes erbij.zowel het uitgebreid ochtendbuffet als haar vermaarde andlusie avondeten zal je zeker geen honger lijden.de uitleg voor de dagtochten zal je zien dat je dagen tekort komt.en als je dan terug op je kamer komt ligt alles proper en vernieuwd je te wachten.
je wil moeilijk terug naar huis toe
daarom komen we volgend jaar terug
Snijers DaniŽl
BelgiŽ
19/10/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2012
10,0
Philip, Ingrid en Oliver
BelgiŽ
23/08/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2012
9,8
De B&B is een oase van rust in en ligt in een prachtig natuurgebied. Op sommige momenten (als de krekels stil waren), was er zelfs absolute stilte. Zaaaalig!!! Onberispelijke service van Vanessa, Jorge, huispersoneel en vader Marcel. 's Morgens genoten van uitgebreid en lekker ontbijt en 's avonds van heerlijke diners. Om maar te zwijgen van de verrassende tussendoortjes aan het zwembad (vb. avocado's uit de tuin met een streepje eigen olijfolie, wat grof zout en peper... mmmm heerlijk). Eigenlijk schieten woorden tekort om dit verblijf te beschrijven. Men moet er gewoon geweest zijn.
Geen
Paul Van Aken
BelgiŽ
17/01/2013
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2012
10,0
Moest men excellentie kunnen scoren dan had men dat in Cortijo Valavero wel uitgevonden.
Het engagement van de gastvrouw, Vanessa, om niet alleen je verblijf maar van je hele vakantie een topper van het jaar te maken is tot nu toe ongezien (en het is toch al onze vijfde B&B).
Cortijo Valavero is voor rustzoekers, geen drukke costa maar hier is het nog echt stil ťn donker en welke Vlaming kent dat gevoel nog?. 's morgens opstaan en 6 km. verder de zee in de nevel zien met idee op een 6-sterren ontbijt een uur later maakt van jou op enkele dagen een ander mens.
Naast de realisatie van je persoonlijke voorkeuren slaagt Vanessa er ongeloofelijk in om andere gasten te integreren en meer waarde toe te voegen aan je vakantie. Dit is een vakantie die naast een bruin tintje je verstand en je hart raakt en daar is alles mee gezegd en dit is de "mťrite" van de gastvrouw.
Een tip: trek er nooit op uit zonder het advies van Vanessa zij kent Andalucie als haar binnenzak en het bespaart je o.a. veel omwegen en parkinggeld
Kan er geen opnoemen.
Hou rekening met de afstand van enkel km (in de bergen 20 minuten) om bij trips aan de hoofdwegen te geraken maar je wordt wel beloond met uitzonderlijke zichten op de baai en de stad Motril.
vermeesch wim
BelgiŽ
24/08/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2012
10,0
dit is gewoon top! unieke ligging , rustig in de natuur. Vanessa en Gorge doen dit met hart en ziel.we zijn er culinair verwend. Vanessa kent de streek op haar duimpje en kan je vele tips geven. het was zoals thuiskomen. een pracht van een gastvrouw. dit is zeker een aanrader en wij komen zeker nog terug!
geen
Kathleen Ecker
BelgiŽ
11/08/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2012
10,0
Deze B&B heeft enkel positieve punten : mooie en kraaknette kamers, zeer verfijnde avondmalen met geanimeerde gesprekken met alle gasten, zeer verfijnd ontbijt (zelden gezien), tips en advies over alles wat je maar wil weten, mooi en ruim zwembad. Ook een extra pluim voor vader Marcel ! Dit is een echte aanrader !
Geen negatieve punten.
johan en rikie wassink
Nederland
05/08/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2012
10,0
lieve vanessa en medewerkers.
vanaf dag 1 hebben we ons bij jullie thuis gevoeld.
we konden geheel tot rust komen in jullie schitterende B@B
wij houden van kleinschaligheid. Deze B@B voldeed aan al onze wensen.
We keren zeker nog eens terug. Cortijo Valavero Bedankt,. het staat in ons geheugen gegrift. Bedankt
Ik zal de komende weken mijn best doen ,om er een te vinden.
Degroote Joost
BelgiŽ
05/08/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2012
10,0
je komt er tot rust, fantastisch uitzicht, super zwembad,
toffe gastvrouw, na de uitstap is het alsof je thuiskomt.
Veel uitleg wat er te doen is, ook waar de beste kapper is in motril.
dierick emmy
BelgiŽ
13/08/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2012
10,0
Zeer uitgebreid onbijt, lekker avondmaal ,heeeeeel propere kamers trouwens dit telt voor het ganse gebouw, locatie prachtig ,service perfect je kan er met al je vragen terecht over de omgeving en bezienswaardigheden dit gaan we zeker nog eens overdoen. bedankt voor het ganse team
geen
Kathleen,Thierry,Marjan
BelgiŽ
24/06/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juni 2012
10,0
chapoo Vanessa, voor je gastvrijheid, je liefde voor de andalousische keuken, je ontbijt met een massa zelfgemaakte produkten,je zin voor humor,je kunst om je gasten te verwennen.
We hebben zzoooooo genoten van de rust,het sublieme eten, de unieke omgeving. Je B&B is super gezellig, zeer proper,dank zij je ganse team(Gorge,die zonder veel woorden een ganse dag zorgt voor de tuin en de eigengekweekte produkten,Jos die je rechterhand is,en de meisjes die alles zo netjes poetsen) Je wijnen zijn verukkelijk.Je B&B is er ťťn met een ZIEL!!!!!!!!
ik vind er geen
Van Bulck Ferdinand
BelgiŽ
15/05/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2012
10,0
Iedere belofte werd waar gemaakt. Prima locatie, buitengewone omgeving, fantastische wandelingen, prima eten, prima wijntjes, ruime kamer voorzien van alle nodige comfort, prima service, 100 % inzet van de gastvrouw en haar helpers. Er blijft enkel de mogelijkheid om 100 % tevreden te zijn. Verplaatsingen per auto noodzakelijk waardoor belangrijke
bezienswaardigheden zeer vlot bereikbaar zijn. Aanrader voor een volgende rustige of actieve vakantie.
CHRISTIANE & FRANK
BelgiŽ
21/05/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2012
9,8
Super vakantie gehad bij Vanessa, eten en service was ongelooflijk, elke dag
echt goed geamuseerd, we zijn nu nog aan het nagenieten!!!
Hopelijk tot gauw.
Marion en Rudy
BelgiŽ
30/05/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2012
10,0
Een vakantie om nooit te vergeten. Vanessa is top! Zij kan zeer lekker koken en kan boeiend vertellen over het leven in AndalusiŽ.
Vanuit de B&B kan je mooie uitstappen maken. Vanessa geeft je de nodige info .Ons bezoek, samen met Jos en Jorge, aan Maria (enige bar in Lujar) is al een bezienswaardigheid op zijn eigen en zal ons altijd bijblijven. Na een dagje stappen was het altijd een beetje thuiskomen.
M.a.w. alles was perfect ! Wij keren zeker terug.
Even nadenken ............ als we er één vinden, laten we het weten.
Greet en Luc
BelgiŽ
22/04/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2012
10,0
Goede ligging voor het bezoeken van de mooie kuststadjes en het binnenland, mooi verblijf met een fantastisch uitzicht en vooral een geweldige en attente gastvrouw.
Geen
Lydie en Jos
BelgiŽ
26/04/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2012
9,8
We Ēbedandbreakfasten ď al jaren, toch werd Vanessaís spectaculair gelegen maar authentieke Cortijo Valavero sinds de paasvakantie meteen het beste wat ons ooit overkwam. Vanessa is een super gastvrouw die je meeneemt in eerlijke erfgoed-, culinaire -en streekverhalen, die je in de buurt ook absoluut ervaart en in haar heerlijke slow-food keuken telkens weer eet. Geraspte tomaten, zilte avocado, verse pompelmoes, geroosterde amandelÖallemaal uit haar eigen tuin. De paŽlla, de Pata Negra en de Granadawijnen proeven we nog steeds.
Marcel houdt je overdag actief maar maakt je daarna ook erg rustig. Jorge laat (haast onzichtbaar) niets aan het toeval over om alles naar wens te makenÖ Oh ja, de kamers zijn helemaal ok. Een stevig bed, goed sanitair inclusief douchegel en ďdas pas nín haardrogerĒ (zegt Lydie)
Willem & Berna
Nederland
01/05/2012
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2012
10,0
Vanessa; zo hoort een gastvrouw te zijn; altijd tijd voor je hebben en dan ook altijd nog weer tijd vinden om heerlijk te kunnen koken met lokale ingrediŽnten; ga zo door. Maar ook Jorge en Marcel moeten we uiteraard niet vergeten ook die dragen bij aan de sfeer en de gemoedelijkheid die hier heerst. Wat kunnen we nog meer zeggen hier kan je genieten van de rust en de natuur, maar als je wilt ook van bijv. van een stad als Granada en de talrijke kust plaatsjes met hun stranden, kortom TOP.
Kunnen er geen verzinnen
maes marleen
BelgiŽ
29/11/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Oktober 2011
10,0
Mooi gelegen,vriendelijke ontvangst en goed gezelschap .Vanessa zorgt ervoor dat je een week zonder zorgen kunt ontstressen in een aards paradijs
Danny,Brigitte,Jan en Annick
BelgiŽ
26/09/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2011
10,0
De eerste maal een B@B gedaan maar nu al beseft iedereen dat de zoektocht om deze te evenaren zeer moeilijk zal zijn.Deze cortijo heeft een schitterende ligging met een adembenemend decor in een oase van rust.Een sublieme gastvrouw met een fantastische kookkunst en zeer goede kennis van de regio met deskundige uitleg over eventuele bezienswaardigheden.Mooie comfortabele en propere kamers,verzorgde tuin en zwembad dankzij Jorge.Prijs/kwaliteit gewoonweg top.Een uitdaging voor wandelaars en fietser,kortom deze Cortijo is voor ieders wat wils geschikt.
En Marcel den toffe pee maakt het plaatje kompleet.
Wij komen zeker terug
Ben al een week thuis en heb me al suf gepiekerd doch nog geen gevonden
Danny en Edith
BelgiŽ
11/09/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2011
10,0
Een schitterende locatie, met prachtig uitzicht, rust, en niet te vergeten een gastvrouw uit de duizend die er alles aan doet zodat haar gasten niets tekort komen.
We hebben enorm genoten van de kookkunst van Vanessa. De kaas en cherry-avond was ook een voltreffer, zodat we konden kennismaken met de plaatselijke specialiteiten. Hier in deze B&B is gewoon alles aanwezig wat je verlangd op reis.
Gewoon top!! Vanessa en Jorge (en de rest van het team) doe zo verder wij komen zeker terug.
Een uitdaging aan iedereen om hier iets negatiefs te vinden.
Carmen, Geert, Ennio en Luka
BelgiŽ
14/08/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2011
9,8
Na een korte zoektocht in de bergen vonden we een oase van rust! Wat een mooie ligging... Vanessa ontving ons zeer hartelijk en bood ons bij aankomst een sprankelende cava aan. Het begin van een onvergetelijke vakantie. Hetgene waar we naar op zoek waren, hebben we zeer zeker gevonden in Cortijo Valavero. Uitstekende service/comfort, subliem ontbijt/avondeten en een gemoedelijke sfeer. Vanessa wist ons steeds te vermaken met haar plezante verhalen en haar aanstekelijke humor. De kinderen gingen dagelijks op pad met de honden en Jorge maakte graag tijd vrij om met hen jullie domein te verkennen. We hebben ervan genoten!!! Bedankt voor de toffe tijd samen en tot ziens...
Nada!
Renť & Maike / Brecht
BelgiŽ
11/09/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2011
9,0
Oase van rust . Vlaamse no-nonsense mentaliteit , overgoten met warme Spaanse gastvrijheid. Een levendige gastvrouw met een enorme kennis over "haar" Spanje, de typische Spaanse keuken, tapas, wijn, omgeving (eigenlijk tot aan de Franse en Portugese grens) . Samen met haar (stille, maar nooit stilzittende) man Jorge, maakt zij je verblijf tot een echt ontspannend verlof met 's avonds indien gewenst , fantastisch plaatselijke keuken.
De afgelegen ligging is misschien het enige puntje dat negatief kan bekeken worden maar is voor de meeste bezoekers juist het positieve.
Werner en Roosje
BelgiŽ
30/06/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juni 2011
9,8
Vanessa is een 'ideale' gastvrouw en gesprekspartner. Ze verwent 'alle gasten' voor 100%. Ze kookt voortreffelijk en biedt een uitgebreide keuze aan drank (zowel bieren als wijnen), kent de regio op haar duim en weet daardoor zeer actuele en interessante info te geven m.b.t. de uitstappen en/of wandelingen. De kamers zijn stijlvol ingericht en de badkamer 'glanst'. Jorge zorgt ervoor dat het ook aan het zwembad en in de ruime tuin heerlijk toeven is. Kortom: een verblijf om 'u' tegen te zeggen.
De afgelegen ligging heeft zijn voordelen (o.a. enorme rust, knap panorama...), maar ook één nadeel bij het verkennen van steden in Andalusia. Telkens duurt het een half uurtje (bochtrijke weg heen en terug) vooraleer men aan een citytrip kan beginnen. Maar eigenlijk lagen we daar niet van wakker want alle andere positieve punten compenseerden dat ruimschoots.
Yves en Anneke
BelgiŽ
06/07/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juni 2011
10,0
Vroeger gingen wij nooit twee keer naar dezelfde plaats, waarom zouden we? Er zoveels moois te zien, toch? Tot we bij Vanessa en Jorge kwamen...we hebben ons hart helemaal laten stelen. Steeds vinden we weer die rust terug waarvan we in de loop van het jaar vergaten dat ze bestond en genieten van het heerlijke eten 's avonds...
Vanessa je bent een topvrouw = op en top professioneel doch daarom niet minder spontaan :-)Wij komen graag voor de 7e (? ben de tel kwijt) keer nog eens terug!
deze rubriek is nog steeds overbodig :-)
Hilde en Els
BelgiŽ
12/06/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2011
10,0
als je wil weten hoe "zen" een mens kan "zijn", dan moťt je gewoon naar hier komen!! De eerste keer, de eerste rit, denk je even dat de aarde werkelijk plat is en dat je er van zult vallen, maar dat gebeurt ťcht niet, je komt gewoon in het paradijs!
is the sky the limit?
Patrick en Martine uit Alken
BelgiŽ
14/05/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2011
10,0
In ťťn woord "fantastisch". Uitzonderlijk mooie ligging, super gastvrouw, lekker eten en nog zoveel meer.
Gezellig samen tafelen gevolgd door de nodige anekdotes en sappige verhalen.
Dit is echt vakantie met een grote "V". Rust voor degene die dit wensen, uitdagingen voor de sportievelingen, uitstapjes met de nodige uitleg vooraf enz...
Een echte aanrader dus en dit dankzij Vanessa en co.
Wij keren zeker nog terug en dan langer dan 4 dagen.
Jan en Lieve, ALKEN
BelgiŽ
25/05/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2011
9,8
Schitterende locatie (maar de laatste kilometers kronkelden te veel voor Lieve, vandaar "slechts" een 9), heerlijk rustig en afgelegen met toch heel veel mogelijkheden, fantastisch wat het gezelschap betreft tijdens ons verblijf daar, uitzonderlijk qua hartelijkheid van de uitbater((s) en familie) en qua ontvangst, uitstekend gegeten, gewoon een ontzettend leuke vakantie geweest, zeer verzorgd op alle vlakken, uitgebreide documentatie ter plaatse. Men staat om half zes mee op op de dag van het vertrek en je krijgt een ontbijtpakket mee om U tegen te zeggen. Kortom, Vanessa, Jorge en Marcel nog eens van harte bedankt. We'll meet again (do know where, don't know when)
ik ken er geen !
Frederik
BelgiŽ
25/09/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2011
10,0
Voor iemand die gewoon is om de wereld rond te trekken met rugzak of fiets, stond ik een beetje sceptish tegen B&B. Totaal onterecht na een unieke ervaring als deze. Het werd ťťn van mijn meest onvergetelijke reizen die me nog heel lang zal bijblijven en zeker voor herhaling vatbaar is. De omgeving, de gastvrijheid, gezelligheid hebben me verrast. Deze unieke ligging zorgt ervoor dat je er een sportieve vakantie kan van maken en tevens lekker kan genieten van een dagje rust of de nodige cultuur binnen handbereik kan opsnuiven gekruid met de dagelijkse verbluffende kooktalenten van Vanessa. Een totaalpakket! De gastvrijheid heeft iets unieks waarbij je je onmiddellijk thuisvoelt. Het is de ideale plaats voor zowel de sportievelingen, gastronomische genieters, cultuurjagers, natuurspotters, .....
Kris en Anja en kids Nick en Stef
BelgiŽ
20/06/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2011
10,0
Ik kan aan onderstaande superlatieven nog weinig toevoegen. Alles was gewoonweg FANTASTISCH. Toffe, spontane en open gastvrouw (en familie), zalig gegeten, schitterende locatie, kraaknette B&B, gezellig terras en zwembad, ...... We werden gesoigneerd en in de watten gelegd, nog in niet veel B&B's meegemaakt. Een echte aanrader !!!!!
Euh....? Kan er geen bedenken. Of toch : we hadden bij thuiskomst met z'n allen heimwee.
Paul en Greet
BelgiŽ
30/04/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2011
9,8
Dit is als thuiskomen op een unieke plek in een ongedwongen, huiselijke sfeer. Hier ben je te gast net alsof je die mensen al jaren kent. Hier stelt de gastvrouw, Vanessa, iedereen aan iedereen voor zodat je je direkt thuis voelt.
Alles is hier kraaknet. De maaltijden zijn super verzorgd en van een erg hoog niveau, bereid met verse ingrediŽnten uit eigen tuin en streek.
Hier krijg je uitleg over trips die je kan maken te voet, met de mountenbike of met de auto. Hier krijg je uitleg over de fauna en flora, voedsel of over al wat je wil.
Hier komt een mens met vakantie echt tot rust.
Je moet al een zwartkijker zijn om hier iets in te vullen...
Etienne en Hilde
BelgiŽ
06/05/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2011
9,8
Deze uitstekende B&B staat of valt met de pure echte Vanessa, die ,als geen ander, een familiale "thuis" sfeer weet te creŽren. Na de uitmuntende maaltijden volgt er steevast een boeiend gesprek met de gasten. Bediening, comfort en hygiene zijn zeer goed en Vanessa heeft steeds een tip voor een wandeling of een trip. Het weer moet evenwel mee zitten. Heb je daar pech mee dan dan is een uitstapje aangewezen.
Willem, Katrijn en Michiel
BelgiŽ
23/05/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2011
9,8
In ťťn woord: schitterend. Deze prachtig gerenoveerde cortijo biedt het beste van AndalusiŽ. Heel authentiek en sfeervol, een zalig zwembad, schitterende vergezichten, de geuren,... Bovendien is Vanessa (en papa Marcel) een fantastische gastvrouw (en -heer) die perfect de balans weet te vinden tussen enerzijds sfeer maken en oprechte interesse tonen in de gasten en anderzijds de privacy van de gasten respecteren. Dat is een kunst op zich.
Het comfort is zťťr goed, prijs-kwaliteit is dit een echte topper. Bovendien eet je lekker, en wordt er aan alles gedacht. (een bar voor de gasten, uitleg en documentatie over de regio, rondleiding in de olijfgaard,...)

We hebben al veel B&B's gedaan, maar deze behoort bij de top 3, zoniet is het de allerbeste die we ooit deden.
Het enige punt om even bij stil te staan is de ligging. De cortijo ligt niet zo ver van de kust, maar toch redelijk afgelegen. Daardoor geniet je echt van het pure Andalusië, en prachtige vergezichten. Maar mensen die dagelijks met de auto uitstappen willen maken, moeten rekening houden met een dagelijks ritje op en af de berg van een klein half uurtje. Granada is perfect bereikbaar, maar verdere uitstappen zijn een beetje moeilijk.

Persoonlijk vind ik de ligging eerder een positief punt dan een negatief punt, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het iets te afgelegen vinden.
Georges en Riet uit Edegem
BelgiŽ
22/05/2011
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Januari 2011
10,0
Aan al de vorige bemerkingen kunnen wij niks toevoegen tenzij FORMIDASTISCHE VAKANTIE.
een klein puntje, de ontwenningsverschijnselen thuis dat is afzien (:-)
Maarten
BelgiŽ
11/11/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Oktober 2010
10,0
We zijn een koppel bijna vijftigers en hadden nog nooit een B&B bezocht. Via deze site vonden we de Cortijo en....we gingen het eens proberen.
Het was echt een topper. Nog nooit zijn we in een sterren hotel zo verwent. Op alle gebied...kamer, netheid, ontbijt, avondeten en persoonlijke benadering. Bovendien kwamen we er terecht in een stiltegebied. Wij noorderlingen kennen dat niet meer, absolute stilte. We hebben gewandeld, gerust, gefietst, Granada bezocht, kortom een prachtige vakantie op een unieke plaats.
We overwegen sterk om volgend jaar met onze kinderen en 2 kleinkinderen terug te komen om onze 25 jarige huwelijksverjaardag te vieren !!!
Absoluut geen...
Sofie en Bruno
BelgiŽ
07/10/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2010
9,2
het verblijf was wťťr subliem ... alles is dik in orde: service, heel lekker eten, gezellig en natuurlijk RELAX :-)
geen ...
Marc en Claire Carlier-Vermeire
BelgiŽ
15/09/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2010
9,8
Wij hebben een fijne vakantie gehad in de B&B van Vanessa. Zelden hadden we zo het vakantiegevoel als hier op deze prachtige lokatie. Op elk vlak is dit gewoon TOP! Vroeg of laat moeten we hier zeker nog eens terug komen.
Kamiel Gerkens
BelgiŽ
20/07/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2010
9,8
de rust, de lekkere keuken,de verzorgde kamers en sanitair
Kris Hoornaert
BelgiŽ
29/07/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2010
9,4
Marc & Patricia
BelgiŽ
17/05/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2010
9,8
Prachtige locatie, uitstekende ontvangst\gastvrouw, lekker eten, erg proper en goed onderhouden accomodatie. Kortom een aanrader !
Geen 'gemakkelijke' verbinding (dit wordt evenwel ruim gecompenseerd door de positieve punten)
familie piret
BelgiŽ
30/05/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2010
10,0
Vanessa is een top(gast)vrouw! Het is er prachtig, het eten is superlekker en alles is altijd kraaknet!Maar vooral de sfeer is er geweldig..wij gingen nu al voor de vijfde keer terug...
niet mogelijk die te vinden...:-)
Marco
Nederland
30/06/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2010
10,0
Voor het eerst deden we en B&B nadat we jarenlang met de kinderen grote hotels opzochten. Een beetje met gemengde gevoelens maar wat een openbaring ! We gaan ervan uit dat niet alle B&B's van deze kwaliteit zijn maar dit was klasse. De rust en stilte zijn adembenemend, de zichten op de bergen en vallei idem, de zorg die de gastvrouw besteedt aan de kamers, het ontbijt, avondeten, zonnestoelen enz....zijn klasse.
Maar ook het gezelschap was heel fijn. In het begin wat stroef maar Vanessa, de gastvrouw, weet dat perfect aan te pakken en de 2e dag zat de sfeer er helemaal in.
Dis is een absolute aanrader voor iedereen !
De eerste keer als je richting Cortijo Valavero rijdt, is het even slikken maar de ligging, uitzicht, stilte, rust doet dat direct vergeten.
Van Camp Geert
BelgiŽ
15/09/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2010
9,8
DIT IS EEN TOPPER!!!!!!!
GEEN
Hans Sloten en Erna Verbergh
Nederland
14/05/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2010
10,0
Even schrikken toen we aankwamen maar wat een oase van stilte, rust, natuur...
De service staat gelijk met een XXXXX hotel maar dan heel persoonlijk, eerlijk en oprecht. Zuiverheid en hygiŽne zowel binnen als buiten zijn perfect. Er wordt door de gastvrouw gekookt op hoogstaand niveau en het ontbijt is gewoon schitterend.
Als Nederlanders voelde we ons onmiddelijk thuis bij de Vlaamse gastvrouw en tussen andere Vlaamse gasten.
Fijne sfeer, unieke locatie, prima service, mooie wandelingen, mountain biking, Granada, de zee, lekker eten, heerlijke verhalen enz....
Geen wonder dat Vanessa's boeklijst zo vol zit. We vonden toch nog een weekje begin oktober en komen terug !!!
Enkel het weer kon beter maar al de fijne dingen die we meegemaakt hebben primeren met stip !!!
Nico en Tonia, Gent
BelgiŽ
16/10/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Oktober 2009
9,2
Zeer gastvrij, een echt thuisgevoel, leuk gezelschap. Vanessa kreeg van ons een 11 op 10, ja voor 1 maal bestaat dat wel. Een pluim voor het hele team!
En niet te vergeten: de gepassioneerde verhalen van papa Marcel. Het was af. Een dikke proficiat. Wij komen zeker terug. Het is te zeggen: volgende zomer al. Samen met onze Quinten, zo kan hij ook genieten van de B&B Cortijo Valavero.
Hans en Erika Vanelderen-Nulens
BelgiŽ
02/11/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Oktober 2009
10,0
Buiten de algemeen uitstekende beoordeling voor de B&B zelf hebben we erg veel lof voor het persoonlijk contact, de perfecte hulp bij de voorbereiding van onze excursies en absoluut niet te vergeten de overheerlijke (facultatieve) keuken aan een excellente prijs.
w v b
Nederland
05/09/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2009
9,2
rust, uitzicht, super verzorging, super kok
Patrick en Nicole
BelgiŽ
13/09/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2009
10,0
Buitengewoon schitterende lokatie in natuur met uitstekende accomodatie en een schitterende gastvrouw Vanessa met haar gevolg.
Wij gaan alleszins terug!!
Sofie en Bruno
BelgiŽ
02/03/2010
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2009
8,6
Een uitstekende plaats om tot rust te komen! Lekker eten, een zeer vriendelijke gastvrouw, mooie kamers! Een aanrader ... We komen zeker terug !
Vanessa & Katrijn
BelgiŽ
10/09/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2009
10,0
Een verblijf in Cortijo Valavero kan alleen maar met superlatieven beschreven worden;
een warm onthaal door gastvrouw Vanessa doet je al onmiddellijk thuis voelen
elke dag de kamers proper verzorgd
van ontbijt tot avondeten om je vingers van af te likken
een gezellige en gemoedelijke sfeer
we zijn nog maar een week terug in BelgiŽ, ťťn ding staat vastÖ.
Wij keren zeker terug!
An en Dominique
BelgiŽ
14/07/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juni 2009
9,6
Feels like coming home... Dit zegt genoeg volgens ons.
Bram en Corrie
Nederland
30/07/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juni 2009
10,0
We hebben zeer genoten van de rust, de omgeving, het eten en van de vriendelijkste Belgiese van Andalusie.
Zeer aan te bevelen.
Piret
BelgiŽ
30/05/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
10,0
We gingen na 8 maanden alweer terug naar Cortijo Valavero en we waren een beetje bang dat het de vorige keer niet kon overtreffen . We hebben ons vergist!
Vanessa is een topgastvrouw die gewťldig kan koken, het is er altijd kraaknet en vooral supergezellig!We kunnen nauwelijks wachten om nog eens terug te gaan..
Weeral dikke chapeau!!yves en anneke van mechelen
Renaat & Marie-Paule
BelgiŽ
26/05/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
9,6
Vanessa is de perfecte gastvrouw : hartelijke ontvangst, gezellige babbels, heerlijke keuken. Het ontbijt is super.
De Cortijo is heel rustig en mooi gelegen, heel gezellig ingericht, alles is perfect afgewerkt en hťťl netjes.
Bij elke uitstap staat Vanessa klaar met deskundige uitleg en zelfs met de nodige toegangspapieren voor de bar in het naburige Lagos Ö
ann berens
BelgiŽ
15/05/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
8,8
midden in de natuur, toch goed en duidelijk bereikbaar. eigenares kent de streek zeer goed en lost de problemen al op voor ze zich voordoen.
smakelijke keuken, algemeen snel thuis gevoel met toch voldoende privacy.
Baens-Vanderspikken Stefan en Rita
BelgiŽ
15/05/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
8,8
Een unieke cortijo temidden van een prachtige natuur, waar men tot rust kan komen en uitblazen van het drukke leven hier in BelgiŽ. De charmante gastvrouw ontvangt u in haar B&B en omringd u met goede zorgen, een fijne keuken, een toffe babbel, een kraaknet onderhouden pand, een lekker glas wijn, kortom een uitstekend verblijf en een aanrader. Wij maken zeker reclame.
Lus en Patrick Timmerman
BelgiŽ
12/06/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
10,0
Rust en heel veel wandelgelegenheid. Warme ontvangst door gastvrouw Vanessa. Ons ganse verblijf in de watten gelegd. De kookkunstjes van Vanessa en Marypaz smaakten overheerlijk. Goeie ambiance. Wij kijken met heimwee terug naar onze vele foto's en hebben nu al besloten om terug te keren.
Lang nagedacht en geen gevonden.
Wim en Diana Prosman
BelgiŽ
02/06/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
10,0
Gevonden in de reisgids over het Alhambra:de leukste vertaling voor de naam "Generalife", of Yannat al-Arif is "de tuin van het hemelse paradijs"...
Gevonden in Lujar: het hemelse paradijs zelf !!
Wat een omgeving!Wat een rust en stilte!Wat een huis! Wat een team, met een gastvrouw uit de 1000!!
Heerlijk wandelen, mooie uitstappen, super-tips van Vanessa,lekker eten en drinken,gezellige babbels, kortom: Genieten (met hoofdletter!).
Bedankt Vanessa, Jorge en Marie-Paz,we komen nog terug!!!
Lus en Patrick Timmerman
BelgiŽ
07/06/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2009
10,0
Wij konden ons geen betere bestemming bedenken ! Ideaal om tot rust te komen, heel wat gelegenheid om lange wandelingen te maken zonder ook maar ťťn iemand tegen te komen, op 1 u 20 van Granada, 1 u van de Aljuparras. Vanessa en Jorge zijn een droom al gastvrouw en gastheer. Bovendien geven zij nog heel wat tips en routebeschrijvingen, boeken zelfs tickets etc. Niks is hun teveel. De kookkunst van Vanessa is uitstekend en zeer gevarieerd, je eet er beter dan in een restaurant !
We hebben er heel leuke mensen leren kennen waarvan we nu al weten dat we zeker zullen terugzien. Wij zijn zeker van plan om terug te gaan !!!
Leen Laenens
BelgiŽ
20/05/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2009
10,0
Grappig te ontdekken hoe iemand kan evolueren van de onbezorgde tiener die samen met onze kinderen opgroeide in Westmalle tot de bezorgde en nauwgezette gastvrouw die er op toeziet of alles wel ťcht naar de zin is van haar gasten.
Het was voor ons ťcht een beetje thuiskomen bij Vanessa en Jorge in La Cortijo Valavero te Lujar tussen de indrukwekkende kurkeiken en olijfbomen, de uitbundige lentebloemen en het zicht op de Sierra. Een absolute aanrader, als je van rust, wandelen, lekker eten en dito wijn in een smaakvol landhuis houdt!
Alex en Monique
BelgiŽ
20/04/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2009
10,0
Een heel goede ontvangst.Heerlijk rustig.Nog nooit zo lekker getafeld in een BB.Waar je ook naartoe wil, je krijgt met alle plezier de nodige uitleg,niets is teveel gevraagd.Het gezamelijk bezoek aan een tappa bar was de moeite waard.
van wesenbeeck
BelgiŽ
10/05/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2009
10,0
Prachtig gelegen,schitterend uitzicht,stilte,zeer netjes,heel lekker eten,echte gastvrijheid,hulp bij uitstapjes...een droomplek om vakantie te houden!
Ik zou het echt niet weten..tenzij dat het te ver is om voor een weekendje naar toe te gaan..
Pascale Jacobs
BelgiŽ
21/04/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2009
10,0
Thuiskomen op vakantie! Super, geweldig, gezellig! Nog nooit zo een toffe vakantie gehad en dit alles te danken aan de meest toffe gastvrouw die ik ooit ontmoet heb. Dikke aanrader voor wie van natuur, cultuur, lekker eten en gezellige mensen houdt. Als ik kon pakte ik mijn koffers onmiddellijk terug in.
Het eten was veel te lekker! 2 kg bijgekomen!
De Block Dominique-De Reu Inge
BelgiŽ
19/04/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
April 2009
9,6
lekker eten,zeer goede ontvangst en fantastische gastvrouw
Willem en Berna
Nederland
10/04/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Maart 2009
9,6
Zeer rustig gelegen, veel wandel mogenlijkheden en zeer gastvrij. Een uitstekend locatie voor een rustige vakantie, waarbij je nog steeds als je dat wil Granada e.d. kan gaan bezoeken. Ook het eten en drinken is er top.
We hebben ons best gedaan, maar helaas wij konden ze niet vinden.
El Hablador David & Sylvia
BelgiŽ
13/06/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Januari 2009
10,0
Dit is meer dan een gewoon zo maar een B&B, dit is op en top genieten!!
Vanessa en Jorge zijn gewoon weg Supper en hebben ons verwend op elk vlak.
De Inspanningen die ze deden tijdens ons verblijf overtrefte al onze verwachtingen.
Wij gaan zeker nog eens terug om de Monte De Lujar te beklimmen!!
Vanessa en Jorge nog eens Bedankt !!
Jochem en Christine
BelgiŽ
02/02/2009
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Januari 2009
10,0
Zalig verblijf. Fantastisch uitzicht, rust, lekker eten, twee schatten van honden, 5 komische katten, leuke babbels met de gastvrouw en de andere gasten, mooie en frisse kamers, uitgebreid en zeer lekker ontbijt,... Kortom: gewoon genieten!!!
Ligt nogal afgelegen van de 'bezienswaardigheden', maar geen nood: enkele dagen rust kan goed doen!
Karine en Ivan
BelgiŽ
11/11/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
November 2008
9,6
6-sterren service... voor mensen die houden van ťchte gastvrijheid en super verwennerij; "Leven als God in Frankrijk" maar dan nog beterÖ
Kraaknet en fantastisch goeie bedden!
Niets is er teveel om het de gasten naar de zin te maken; ook wat betreft trips en uitstapjes krijg je alle mogelijke uitleg.
's Avonds super lekker eten en een gezellige babbel (als je dat wil). 's Morgens een rijkelijk ontbijt om er flink tegenaan te kunnen gaan!
geen enkel... of toch, nadien is het moeilijk om beter te vindenÖ
Vreven Raymakers
BelgiŽ
15/09/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2008
10,0
Wat een prachtige vakantie er valt niets af te keuren. Vannesa je bent een prachtige gastvrouw steeds klaar om je gasten te behagen ,het was een topper.
Bedankt
Marielle en stefan
die zijn er gewoonweg niet
Breels Luc
BelgiŽ
15/09/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2008
9,6
fantastische gastvrouw
geen negatieve punten gevonden
Notaert Rudi & Kris
BelgiŽ
23/09/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2008
9,6
Schitterende gastvrouw en heer .Laat je direct helemaal thuis voelen zonder complexen .Deskundige informatie over de streek bij uitstappen . Cortijo ligt in een oase van rust en straalt een grote charme uit.
Persoonlijke inbreng door gasten bij avondmaal wordt zeer geapprecieerd.
Geen , behalve dat de eerste maal bergop naar de Cortijo toe wel menig hart sneller laat kloppen .Dit is bij de volgende beklimming al helemaal voorbij.
Kris en Annemie Neyts-Winters
BelgiŽ
28/09/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2008
9,6
Prachtig zwembad, heerlijke kamers, alle mogelijke comfort, de gastvrouw Vanessa, de kookkunst van Marie-Pax, Vanessa en Jorge, het domein, het geweldige uitzicht op de bergen, etc etc etc. Een aanrader!
Absoluut geen!
piret
BelgiŽ
29/09/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
September 2008
10,0
Vanessa en Jorge did a wonderfull job!Je voelt je meteen thuis in hun smaakvol ingericht huis. Vanessa kookt niet alleen gewťldig Spaans-Belgisch, maar ze is bovenal een fantastische gastvrouw.
We vonden het zelf zo leuk dat we na enkele dagen naar de cortijo zijn teruggegaan omdat het daar gewoon het beste was!
ik heb écht goed nagedacht, maar ik kan niets negatief bedenken.
Louis Philip
BelgiŽ
03/11/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2008
10,0
Cortijo Valavero was voor ons gezin een openbaring aan rust, plezier en een fantastisch vakantiegevoel. S'avonds konden we heerlijk tafelen, met elke dag een differiatie van aangeboden streekwijnen uitgekozen door de gastvrouw herself. S'morgens heerlijk uitgebreid ontbijten en amandelen pellen met gastheer Jorge. Aan alle mensen die deze plek nog niet ontdekt hebben - boek nu, U krijgt er zeker gťťn spijt van.
Spijtig genoeg kan ik er géén vinden.
Tom Schiettecat
BelgiŽ
26/08/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2008
10,0
Grootjans Brenda
BelgiŽ
13/10/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Augustus 2008
10,0
Enorm gastvrije en rustige sfeer. Heb je wensen of vragen, gastvrouw Vanessa lost dit allemaal op. De cortijo is smaakvol ingericht. Zeer propere kamers. De ligging op het puntje van de berg is puur genieten, weg van alle drukte en stress. Ontbijt en andere maaltijden zijn steeds vers en huisgemaakt door gastvrouw Vanessa. De Paemma van Marie-Pax is om je vingers af te likken en dat met een heerlijk wijntje. Wat wil een mens nog meer!
Geen enkel negatief punt. Het was gewoon super tot in augustus 2009
George Dodson
BelgiŽ
04/08/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2008
10,0
We hadden een 100 % geslaagde week. Volledig stilte gebied, prachtige omgeving, de kustlijn in de verte voor U maar toch midden de natuur. Lekker ontbijt en andere maaltijden Spaans/belgisch getint met (h)eerlijke wijnen in prachtige omgeving en steeds buiten. Fijn luieren aan mooi zwembad met (nogmaals) schitterende zichten.
Kamers prima, mooi meubilair en nette badkamers en linnen. Allemaal met airco.
Geen enkel negatief punt .... enkel, het was zéér warm maar dat is normaal maar verkoeling is altijd nabij onder parasol, eeuwenoude olijfbomen, eeuwenoude kurkeiken, terrassen enz.
Lijkt ons ook een prachtige stek in het najaar. We boeken alvast terug in september.
Gert & Kristel
BelgiŽ
10/08/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2008
10,0
Prachtige liggen, hťťl rustig, heel mooie kamer, uitstekende prijs/kwaliteit, persoonlijke benadering op elk vlak, fantastische keuken, zwembad met goede ligzetels en extra zachte matras, hier is klant koning!
margo verhasselt
BelgiŽ
17/07/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2008
9,6
prachtig uitzicht geweldige locatie mooie kamers zeer lieve en leuke gastvrouw rustige omgeving Ö
er zijn er geen!!
Arno Verhasselt
BelgiŽ
17/07/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2008
10,0
De service en gastvrijheid zijn uitermate schitterend. De gastvrouw Vanessa is zeer vriendelijk en staat elk moment van de dag voor je klaar. Je logeert in een prachtige hoeve met zťťr gezellige kamers, een leuke living en een uitzicht dat je bij ons enkel in de boekjes ziet. Elke kamer heeft airco, een ruime badkamer en zaaaaaalige bedden! Het is er erg proper, je kan er echt van de grond eten! Je bepaald zelf hoelaat je eet en alles wat je eet komt uit de privť-tuin van Vanessa! Boontjes, tomaten, pruimen(mmmmm..),etc. Als we niet de hele dag in het zwembad wilden liggen gingen we gewoon wandelen in het domein van Vanessa. We zaten er midden in de natuur en kwamen er echt tot rust. Overdag en 's avonds genoten we met volle teugen van het concert van de krekels. Je verblijft er in alle rust en kalmte en er staat dag en nacht iemand voor je klaar. Wij gaan er zeker nog eens heen! Ik raad Cortijo Valavero aan IEDEREEN aan!
Ongelooflijk maar waar, wij ondervonden NIETS MAAR DAN OOK ECHT NIETS negatiefs!
drieske
BelgiŽ
18/07/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juli 2008
10,0
gewoon alles was goe en ge u ok geen betere plaats vooroorloven.
De kamers waren in orde het ontbijt het zwembad enz.
En ok een superfijne gastvrouw.
Maar ok niet te vergeten die fijne beestjes die we daar hadden.
er waren gewoon geen negatieve punten.
Febe
BelgiŽ
02/08/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Juni 2008
10,0
Ik vond het heel fijn, het eten was echt heerlijk. Vanessa is een hele fijne en vriendelijke vrouw, ze ging met ons wandelen en de bossen en leerde ons Lujar kennen. Ik ga er zeker nog eens heen. Ik had er ook heel fijn gezelschap van de katjes en de hondjes. Het zwembad was op en top! De kamers waren ook zeer mooi en knus. Ik vond de verse pruimen ook heel lekker! Vanessa heeft daar een eigen plantage aan groenten en fruit! Groetjes Febe
Geen negatieve punten.
Marie-Louise Sleurs
BelgiŽ
08/07/2008
Locatie
Service
Comfort
Hygiene
Prijs/Kwal
Periode
Mei 2008
9,6
Een prachtige locatie, volledig in de natuur, een uitnodigend huis, spectaculaire vergezichten en niets dan rust. Echt iets voor wie er tussenuit wil (zoals wij). We voelden ons direct thuis! Ook heel positief: heerlijk tafelen met een uitstekende huiswijn en dat zonder ergens heen te hoeven rijden!!
Misschien iets te ver weg voor wie graag veel steden bezoekt.